Kost wel wat maar in dit geval hadden we dan ook iets 😉

Laatste stukje van de wedstrijd van de ajax website:

Ajax speelt gelijk en gaat verder

Amsterdam, 26 feb 2009
Ajax heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de UEFA Cup. Twee minuten voor tijd schoot Leonardo Ajax naast Fiorentina, 1-1. Na ruim een uur spelen zette Gilardino Fiorentina op voorsprong, 0-1. Lees hier de hoogtepunten van de eerste helft.

90+3. Johannesson fluit voor einde. Ajax plaatst zich voor de volgende ronde. Tegenstander is Olympique Marseille.
90. WISSEL AJAX. Toby Alderweireld vervangt Sulejmani.
88. GOAL AJAX. Leonardo zet zichzelf vrij voor Frey en plaatst de bal keurig in de hoek, 1-1!
87. Frey grijpt de bal net boven het hoofd van Sulejmani.
84. Enoh probeert het van grote afstand. Zijn poging gaat over.
78. WISSEL AJAX. De geblesseerde Gabri wordt vervangen door Anita.
73. WISSEL FIORENTINA. Almiron vervangt Donadel.
71. Sulejmani wordt randje buitenspel aangespeeld en wordt afgevlagd. Er komt meer dreiging van Ajax.
70. WISSEL AJAX. Lindgren maakt plaats voor Leonardo.
69. Uit een corner van Sulejmani gaat de bal via een Italiaan net naast. De nieuwe corner wordt door Frey net weggeslagen.
68. WISSEL FIORENTINA. Simioni maakt plaats voor Martin Jorgensen.
68. Gabri passt prima op Sulejmani. Die kan de bal voorin niet kwijt, maar haalt er wel een corner uit.
64. Vertonghen schiet de bal na een vrije trap hoog over.
62. GOAL FIORENTINA. Gilardino komt alleen voor Vermeer en haalt hard uit, 0-1.

1. Johannesson fluit voor het begin van Ajax – Fiorentina. Ajax verdedigt een 1-0-voorsprong.

Scheidsrechter: Stefan Johannesson (Zweden)

Opstelling Ajax: Vermeer; Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen, Vertonghen; Lindgren, Gabri, Enoh, Emanuelson; Suarez, Sulejmani.
Wissels: Gentenaar, Kennedy, Aissati, Leonardo, Anita, Schilder, Alderweireld.

Opstelling Fiorentina: Frey, Zauri, Gamberini, Kroldrup, Pasqual, Donadel, Felipe, Montolivo, Semioli, Gilardino, Mutu.
Wissels: Storari, Dainelli, Vargas, Gobbi, Almiron, Jortensen, Jovetic