Eenvoudige installatie Spotweb op Synology NAS

      Geen reacties op Eenvoudige installatie Spotweb op Synology NAS

Met dank aan https://mysynology.nl/spotweb-via-webstation
Helaas zijn er geen goede repo’s meer beschikbaar welke Spotweb als package aanbieden en met enige regelmaat updaten. Met de workaround hieronder wordt de laatste versie van Spotweb gedownload en kan deze direct binnen Webstation draaien.
Benodigdheden:
– MariaDB10 (draait als package op de Synology)
– WebStation
– PHPmyAdmin (draait als package op de Synology)
– Spotweb (download zip via https://github.com/spotweb/spotweb)
Configuratie:
1. Unzip het gedownloade zip bestand via de link hierboven. Plaats de inhoud in de “web_packages\wordpress” map van WebStation zodat het pad \wordpress\spotweb\ wordt. Bij mij is dat /volume1/web_packages/wordpress/spotweb
2. Maak in PHPMyAdmin een gebruiker aan. Het is het makkelijkste om deze gebruiker “spotweb” te noemen. Vul ook een sterk wachtwoord in. Laat PHPMyAdmin ook een database aanmaken met volledige rechten voor deze gebruiker op de database. Dit zorgt er voor dat de rechten direct goed staan.
3. Ga via een browser naar http:\\ipvandenas\spotweb\install.php (bij mij is het http://192.168.178.2/wordpress/spotweb) en vul de gegevens van de database in: 127.0.0.1:3307. (bij mij is het 192.168.178.2 en poort 3307. Vul verder in:
– de naam van de database (bij mij spotweb)
– de (root) gebruikersnaam
– het (root) wachtwoord
Klik vervolgens op op “Verify Database” wanneer alle gegevens zijn ingevuld om de database verbinding te testen. Het invulscherm ziet eruit zoals hieronder is weergegeven.
Let op dat er bij port 3307 wordt ingevuld:

4. Vul de usenet provider gegevens in. Indien de provider er niet bij staat kan voor “Custom” worden gekozen. Controleer deze instellingen via “Verify usenet server”.

5. Kies bij “Spotweb Type” voor “Shared”. (ik heb gekozen voor Single User) Dit zorgt ervoor dat er een gebruikersnaam en wachtwoord nodig is om Spotweb te gebruiken.

6. Vul bij “Administrative user” de gegevens in van de eerste gebruiker van Spotweb. Deze gebruiker wordt direct in de Administrator groep geplaatst binnen Spotweb.
7. Druk op “Create system” wanneer alle gegevens zijn ingevuld. In het “Installation succesful” scherm staat een stukje code welke gekopieerd moet worden en in \web\spotweb\dbsettings.inc.php. Creëer dit bestand indien deze nog niet bestaat (bij mij werd er geen stukje code getoond en heb ik dit niet uitgevoerd).
8. Druk op de knop “Visit your Spotweb” om naar Spotweb te gaan. Via de browser kan het bij mij via http://192.168.178.2/wordpress/spotweb.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *