Goed werkende IPTV spelers

      Geen reacties op Goed werkende IPTV spelers

Als je iptv kijkt via bijvoorbeeld https://geminiproject.tv dan genereert dat een link of een m3u8 bestand waarmee je bij Gemini Project zo’n 22000 tv kanalen kunt kijken. Wat is nu goede software om op verschillende apparaten deze tv kanalen te kunnen bekijken. Voor de volgende platforms, Kodi, Samsung Smart TV, Android (Nvidia Shield en Tablet) en OSX (MAC) en IOS (iPhone / iPad) hieronder de bevindingen:

OSX (MAC):

Bezoek https://gsesmartiptv.com
De Pro versie kost 1-malig € 4,49 in de Apple Store en de software werkt prima. Hieronder 2 screenshots die ik van het internet heb gehaald:

gsesmartiptv.
gsesmartiptv.

Samsung Smart TV

Op de Samsung TV heb je het 1 week gratis programma Smart IPTV nodig. Na deze gratis periode kost het programma 1-malig €5,49 EUR per MAC-adres. Afhankelijk of je voor meerdere devices (MAC adressen) bij je IPTV provider hebt betaald kun je meerdere TV’s van Smart IPTV voorzien. De registratie van Smart IPTV geldt per MAC-adres. Het m3u8 bestand en m3u8 link kunnen wel met allerlei andere software gebruikt worden.
Let op: Smart IPTV is door Samsung uit kun app store verwijderd maar met een USB key weer te installeren https://siptv.app/howto
Via deze website kun je het m3u8 bestand uploaden https://siptv.app/mylist/
Als je Smart IPTV op jet TV opent wordt het MAC adres getoond wat je op deze website moet invullen. Via deze methode kun je ook een Playback list weer van je TV verwijderen. Hieronder een voorbeeld van de upload pagina:

Smart IPTV

Android (Nvidia Shield)

Op de Android Nvidia Shield mediabox https://www.nvidia.com/nl-nl/shield/shield-tv (waar Kodi zonder haperen ook op draait) kan TIVIMATE en DUPLEX IPTV worden gebruikt. Tivimate is te vinden in de Google appstore op de Nvidia Shield.
Tivimate heeft een prachtige en zeer functionele interface.
Hieronder screenshots van TIVIMATE en DUPLEX IPTV van het internet:

Tivimate
Duplex IPTV

Kodi

Op Kodi kan de PVR-client – PVRIPTV Simple Client worden gebruikt, een gratis Kodi addon. Zaak is dat het m3u8 bestand vanuit Kodi bestandsbeheer te benaderen is dus moet het (bv. via FTP Filezilla) op het apparaat staan. In de settings van PVRIPTV Simple Client kan dit m3u8 bestand gekozen worden en begint het binnenhalen van de kanalen. Uitleg over installatie staat oa. hier: https://seo-michael.co.uk/how-to-setup-livetv-pvr-simple-xbmc-kodi
Hieronder een screenshot van internet hoe dit eruit ziet:

PVR-client – PVRIPTV Simple Client

IOS (iPhone / iPad)

Na testen bleek dat IPTV Streamer Pro (https://apps.apple.com/us/app/iptv-streamer-pro/id1137962801) aan de verwachtingen voldoet. De app is gratis maar kan kan echter niet naar een Chromecast streamen, daar zal een betaalde app v oor moeten worden gebruikt.
Hieronder een screenshot uit de App Store:

IPTV Streamer Pro


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *