Jan Akkerman en Kaz Lux: Tranquillizer

      Geen reacties op Jan Akkerman en Kaz Lux: Tranquillizer

Gouwe ouwe afkomstig van het muziekalbum Eli van Jan Akkerman en Kaz Lux uit 1976

Eli is een muziekalbum van Jan Akkerman en Kaz Lux uit 1976. In 1995 en 2002 verscheen het album op cd en daarnaast verschenen versies voor andere landen waaronder japan.

Naast beide artiesten speelden ook andere geroutineerde artiesten mee, zoals Margriet EshuisMaggie MacNeal en Patricia Paay in het achtergrondkoor. Verder waren dat Jasper van ’t Hof en Rick van der Linden op toetsen, Warwick Reading op basgitaar, Nippy Noya met percussie en Pierre van der Linden en Richard de Bois op drums. De Bois produceerde het met Akkerman.

De songteksten zijn afkomstig van Lux die ze baseerde op een verhaal dat hij had geschreven. Hij schreef ze tijdens een toer met Focus in het Verenigde Koninkrijk. Het Album stond negen weken in de Nederlandse Album Top 100 met nummer 4 als hoogste notering.

Om het album in Engeland te promoten gingen de heren in maart 1977 op tournee met Kayak. Het Britse publiek wilde voornamelijk Focusnummers horen, terwijl Akkerman die juist niet wilde spelen; de concertreeks werd voortijdig afgeblazen.

Afkomstig van: https://nl.wikipedia.org/wiki/Eli_(Akkerman/Lux


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *